Gyomaendrőd Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata
5502 Gyomaendrőd, Fő út 80.

Telefon: 06-30/528-1300
E-mail:

          Web: www.cko-gyomaendrod.mlap.hu


TANODA
HEFOP -2.1.4-06/1.-2006-12-0104/1.0

Gyomaendrőd Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata sikeresen pályázott a "Modell értékű tanoda típusú (extrakurrikuláris) tevékenységek támogatása a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikeressége érdekében" elnevezésű program keretében.

A program eredményes megvalósítását biztosította, hogy Gyomaendrőd Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata a projekt során  együttműködött a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskolával, a Regionális Munkaügyi Központ Gyomaendrődi Kirendeltségével, valamint  egyéb intézményekkel, civil szervezetekkel.

A 2004. decemberében induló Tanoda célja az volt, hogy segítse a hátrányos helyzetű tanulókat iskolai előrehaladásukban.
Tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy olyan tevékenységeket biztosítsunk elsősorban az általános iskolás korú gyermekeknek, melyek segítségével kiegyensúlyozottabbak, magabiztosabbak lesznek az iskolában, tanulmányaik terén.
A tanulás mellett természetesen fontos szerepe van a szabadidős tevékenységeknek is, igyekszünk olyan programokat szervezni, melyek segítségével a gyerekek az életkoruknak megfelelő művelődési és szórakozási lehetőségeket (mozi, színház,...stb.) megismerik.

A program célkitűzései:
A projekt fő prioritása a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelése az iskolai eredményességben, a továbbtanulásban, mert ez alapját képezi a munkaerő-piaci esélyek növekedésének.

- minél több hátrányos helyzetű gyermek vegyen részt a tanodai programjainkon,
- csökkenjen a résztvevő gyermekek körében az iskolai lemorzsolódás aránya,
- növekedjen a középiskolában, érettségit adó intézményben továbbtanulók száma.

A program közvetlen célcsoportját a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású gyermekek jelentik, míg a közvetett célcsoportot elsődlegesen a gyermekek szülei, pedagógusai alkotják.

Programok:

- Dráma játék, - kommunikáció, - személyiségfejlesztés,
- Egyéni felkészítések - a tanulók igényeinek megfelelően (matematika, kémia, ...stb.)
- Emberismeret

- Tanulás tanítása
- Számítástechnikai foglalkozás
- Roma kultúra 

- Szabadidős programok:

  - táncoktatás,
  - farsang,
  - könyvtár látogatás,
  - Múzeum látogatás,
  - Húsvéti játszóház,
  - Bábozás,
  - "Ki?Mit?Tud?",
  -Anyák napja,
  - "Tan-év" záró buli...stb.

- Pályaválasztási Tanácsadás
- Szülő Klub

Nagy örömünkre szolgál, hogy a programmal kapcsolatban a résztvevő gyermekek és szüleik, valamint az iskola is pozitív véleményt alkotott a Tanoda szerepével, elért eredményeivel kapcsolatban.

 







 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő